Alapellátási szolgáltatást biztosít az egyetemi dolgozók számára a Semmelweis Egészségügyi Szervezési Iroda (SESZI) a Családbarát Egyetem Programon belül 2021. május 15-étől. A Családbarát Rendelés előzetes időpont-egyeztetéssel vehető igénybe, és az iroda megszervezi az érintettek számára a szükséges kivizsgálásokat, további szakorvosi ellátásokat az egyetemi klinikákon. Emellett tovább bővül a program keretében igénybe vehető munkavállalói szűrőcsomag: július 1-jétől a prosztata és mammográfiás vizsgálat mellett méhnyakrákszűrésre is kérhető időpont a SESZI-n keresztül.  

A Családbarát Egyetem Program keretében létrehozott SESZI első lépésben hetente kétszer várja az egyetemi dolgozókat. A Szent Rókus Klinikai Tömbben található rendelő felkereséséhez előzetes időpont-egyeztetés szükséges. „A rendelésre akut ellátást nem igénylő egészségügyi panaszokkal rendelkezők jöhetnek. A konzultáció során felvesszük az anamnézist, megtörténik egy alapszintű, belgyógyászati jellegű kivizsgálás, majd szükség esetén továbbutaljuk az érintetteket az egyetemen belül labor- és képalkotó vizsgálatokra, valamint a további szükséges szakorvosi rendelésekre” – ismertette dr. Varga Péter, a Klinikai Központ ellátásszervezési igazgatója. Hangsúlyozta: a betegútszervezést, időpontkérést is biztosítják a klinikákkal együttműködésben.

Az alapellátási rendelés első lépésben kedden és csütörtökön 13 és 16 óra között működik, de az igényeknek megfelelően folyamatosan bővítik majd a kapacitást (az időpontkéréssel kapcsolatos információk keretes írásunkban olvashatók). A szolgáltatás célja, hogy az egyetemi dolgozók szervezett módon, az egyetemen belül juthassanak egészségügyi ellátáshoz – emelte ki az igazgató.

Bejelentkezés a SESZI Családbarát Rendelésre:
Telefonszám: +36 30 016 4066 (munkanapokon 9-12 óra között hívható)
E-mail: csaladbarat.rendelo@semmelweis-univ.hu
A rendelés helyszíne: Szent Rókus Klinikai Tömb, 1085 Stáhly u. 9., 5. emelet 525-ös rendelő

Bejelentkezés szűrővizsgálatokra:
Telefonszám: +36 30 685 9677  (munkanapokon 8 és 16 óra között hívható)
E-mail: szurovizsgalatok.seszi@semmelweis-univ.hu

Az időpontkéréshez készítse elő a Semmelweis Kártyáját, ennek sorszámával igazolható, hogy a telefonáló egyetemi dolgozó! E-mail esetén hivatkozzon szintén Semmelweis Kártya számára.

Emellett tovább bővül a Családbarát Egyetem Program keretében igénybe vehető munkavállalói szűrési csomagok köre. A prosztatarákszűrés és a mammográfiás vizsgálat mellett július 1-jétől méhnyakrákszűrésre is kérhető időpont a SESZI-n keresztül. A közeljövő tervei között szerepel a szájüregrák-szűrési program, valamint a szervezett melanoma szűrés és kolorektális daganatszűrés beindítása is.

A Családbarát Egyetem Program 2020 szeptemberében startolt, az ehhez kapcsolódó, számos kedvezményt és szolgáltatást biztosító Semmelweis Kártyát tavaly novemberben kapták meg az egyetemi polgárok. A program a május 15-i Család nemzetközi napja alkalmából újabb mérföldkőhöz érkezett, ezért első lépésben az ún. Semmelweis család, vagyis az intézmény mintegy 9 ezer munkavállalója számára biztosít ellátásszervezési szolgáltatást az egyetem – mutatott rá Adonicsné Püski Kata rektori kabinetvezető-helyettes.

A Családbarát Egyetem Program részleteiről, valamint a Semmelweis Kártya által igénybe vehető kedvezményekről és szolgáltatásokról a program honlapján tájékozódhat, amely a következő linken érhető el: https://semmelweis.hu/csaladbarat

Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.