Rózsa Erzsébet, az Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatási Igazgatóság gyakorlati oktatója, gyakorlatvezető mentorpedagógusa kapta a Pedagógus Oscar díjat középiskolai tanár kategóriában az V. Modern Pedagógus Konferencián. Az online eseményen kollégák és diákok által javasolt tanárokat tüntettek ki a szakmai zsűri és a közönség szavazata alapján.

Idén ötödik alkalommal díjazták a tanárokat a neteducatio.hu szervezésében a Modern Pedagógus Konferencián, ahová három kategóriában – óvodapedagógus, általános iskolai tanító és középiskolai tanár – lehetett nevezni egy néhány perces bemutatkozó videóval. A középiskolai kategória nyertesét, Rózsa Erzsébet, az Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatási Igazgatóság gyakorlati oktatóját tanulói jelöltek a díjra. Rózsa Erzsébet 2009 óta foglalkozik területi gyakorlatvezetéssel mind a szakképzésből, mind pedig a felsőoktatásból érkező tanulók számára a Belgyógyászati és Haematológiai Klinikán. Bemutatkozó videójában a pedagógia munkájáról és hitvallásáról mesélt. Mint mondta, gyakorlati oktatóként kooperációra és projektekre építve törekszik a tanulói képességek és attitűdök fejlesztésére, a pozitív tanulási környezet megteremtésére. Alkalmazkodnunk kell a „Z” generáció megváltozott tanulási szokásaihoz, fontos a különböző tanulást segítő szoftverek bevezetése és alkalmazása – vélte. Kiemelte a személyes példamutatás, illetve az élethosszig tartó tanulás fontosságát is. „Lényeges számomra, hogy a hozzám járó diákok friss, naprakész ismeretekkel és tudással gazdagodva, jó élményekkel távozzanak a gyakorlatokról” – fogalmazott.

A legjobb pedagógusoknak járó díjat 2017-ben alapították, azóta minden évben meghirdetik óvódapedagógus, általános iskolai, és középiskolai pedagógus kategóriában. A Pedagógus Oscar olyan elismerés a pedagógusok számára, amelyet tanítványaiktól, volt diákjaiktól, vagy a szülőktől érdemelhetnek ki, célja pedig a szakma presztízsének emelése.

Bódi Bernadett
Fotó forrása: Rózsa Erzsébet

 

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.