Mi a legfontosabb különbség a két kórokozó között? Melyikük felelős a gyomorrontásért, a mandulagyulladásért vagy éppen a pattanásokért? A Semmelweis Egyetem új animációs filmjéből ez is kiderül.  

Szervezetünket nap mint nap millió támadás éri, azonban az immunrendszerünknek köszönhetően ebből nem sokat érzékelünk. A kórokozóknak sok fajtáját ismerjük, ilyenek például a prionok, egyes gombafajok, a vírusok és a baktériumok. A gyakran előforduló fertőzésekért felelős vírusokat és baktériumokat hajlamosak vagyunk összetéveszteni, ami komoly egészségügyi kockázattal járhat.

A tudatos egészségmegőrzést segítő animációs, ismeretterjesztő filmsorozat harmadik epizódjában elmagyarázzuk a legfontosabb különbségeket, és bemutatjuk, hogyan működnek a vírusok és miért felelnek szervezetünkben a baktériumok.

A Vírus vs. baktérium című kisfilm itt tekinthető meg:

 

Az animációs filmet a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóságának filmes csapata készítette (animáció: Gál Bettina). A Vírus vs. baktérium szakmai lektora dr. Prinz Gyula infektológus.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.