A COVID-ellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordította a Lurdy Ház Kft. által felajánlott négy millió forintot a Semmelweis Egyetem Alapítvány. Az adományt szimbolikusan dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes és Baumgartnerné Holló Irén gazdasági főigazgató vette át a bevásárló és irodaközpont ügyvezető igazgatójától, dr. Stephen Szakáltól, és Zwichl Fanni marketing és kommunikációs vezetőtől.

A Semmelweis Egyetem az ország egyik legnagyobb betegellátó intézményeként a járvány kezdete óta kiemelt szerepet vállal a COVID-19 elleni küzdelemben. Az egyetem 21 részlege vesz részt a koronavírusos betegek ellátásában, jelenleg naponta mintegy 500 COVID-pozitív, illetve koronavírusfertőzés-gyanús beteget lát el az intézmény; ez a szám a járvány csúcsán 650 fő volt  – mondta el dr. Szabó Attila, klinikai rektorhelyettes, a Klinikai Központ elnöke a Lurdy Ház Kft. adományának átvételekor. A klinikai rektorhelyettes az egyetem dolgozóin kívül az itt ápolt betegek nevében is köszönetét fejezte ki a támogatásért.

A négymillió forintos adományt az egyetem alapítványa a betegellátáshoz és a betegágy melletti oktatáshoz is szükséges védőfelszerelések, valamint egyéb, a COVID-ellátással összefüggő eszközök beszerzésére fordítja – tájékoztatott Baumgartnerné Holló Irén, a Semmelweis Egyetem gazdasági főigazgatója, a Semmelweis Egyetem Alapítvány kuratóriumi tagja. Az összegből sebészi maszkokat, kesztyűket, és az oltáshoz szükséges fecskendőket, tűket vásárolnak az egyetem COVID-ellátásban részt vevő részlegei számára – tette hozzá.

A Semmelweis Egyetem Alapítvány elsődleges célja az oktatás és az egészségügyi ellátás támogatása, továbbá a kimagasló tudományos teljesítménnyel rendelkező hallgatók segítése – emlékeztetett a gazdasági főigazgató.

A Lurdy Ház Kft. választása az intézmény pandémia alatt mutatott teljesítménye miatt esett a Semmelweis Egyetemre – közölte Zwichl Fanni marketing és kommunikációs vezető. A cég minden évben az általuk legfontosabbnak tartott karitatív célokra ajánlja fel profitja meghatározott részét. A korábbi években beteg, illetve nehéz sorsú gyermekeket segítettek adományaikkal, idén pedig úgy gondolták, ebben a formában tudnak leginkább hozzájárulni a jelenlegi járványhelyzet javításához.

Borbély Zsuzsa – Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.