A járványhelyzet miatt több ponton is módosult a tanév rendje, mivel a pontos dátumok karonként eltérőek, ezért érdemes mindenkinek külön tájékozódni az egyetem honlapján a karok szerinti bontásban, kronológiai sorrendben és az áttekinthetőséget segítő színkódokkal elérhető 2020/2021-es tanév aktuális rendjéről. 

Több fontos változás is történt a 2020/2021-es tanév rendjében, mely karok szerint lebontva tartalmazza a tanév legfontosabb időpontjait. Egyik fontos, minden kar hallgatóit érintő változás, hogy 2021-ben nem lesz például tavaszi szünet. Mivel a téli vizsgaidőszakot az önkéntes munkák és a kirendelések miatt két héttel meghosszabbították, azért hogy a tavaszi szorgalmi időszak és az azt követő vizsgaidőszak ne csússzon bele túlságosan a nyárba, ezért volt szükség a tavaszi szünet ilyen módon való felhasználására. Változik a tanulmányok folytatásának bejelentési időszaka, később kezdődik és tovább tart a tavaszi szorgalmi időszak, de módosultak a záróvizsgák időpontjai, valamint a szakmai gyakorlatok dátumaiban is történtek változások az ÁOK és a GYTK esetében.

A jobb áttekinthetőség érdekében eltérő színek jelölik a beiratkozással, a vizsgaidőszakkal, a záróvizsga-időszakkal, az ünnepségekkel és a tudományos rendezvényekkel kapcsolatos időpontokat.

Bódi Bernadett
Kiemelt kép (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.