Idén első alkalommal adták át a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó, illetve sporttevékenységet szervező hallgatóknak járó Csík Ferenc Sportösztöndíjat, melyet két kategóriában az egyetem hat hallgatójának ítéltek oda.

A Semmelweis Egyetem Csík Ferenc Sportösztöndíj-programjára élsportolói, illetve sportszervezési kategóriában lehetett pályázni. Az  „A”, vagyis az Élsportolói kategóriára azon hallgatók jelentkezhettek, akik a feltüntetett sportok valamelyikében a felső divíziókban képviselik hazánkat. A kategória első helyezettje Kreiss Fanni, válogatott tőrvívó, az Egészségtudományi Kar III. évfolyamos hallgatója lett. Második helyezést ért el Potoniec Zsófia, kajakozó, az Egészségtudományi Kar első évfolyamos hallgatója, a kategória bronzérmese pedig Hanzl Lilla Zsófia, válogatott tőrvívó, a Gyógyszerésztudományi Kar első évfolyamos hallgatója lett.

 A “B”, azaz Sportszervezői kategóriára azok a hallgatók voltak jogosultak, akik tevékenységükkel nagyban alakítják az egyetemi sportéletet, ezzel is hozzájárulva a Semmelweis Egyetem fejlődéséhez és színesítve annak mindennapjait. Ebben a kategóriában  Hámori Eszter, az egyetem kosárlabda csapatának csapatkapitánya, az Általános Orvostudományi Kar V. évfolyamos hallgatója lett a győztes. Ösztöndíjban részesült még ugyanebben a kategóriában Teréki Dániel, az egyetem férfi röplabda csapatának csapatkapitánya, a Fogorvostudományi Kar V. évfolyamos hallgatója, valamint Fülöp Dávid, szintén az egyetem férfi kosárlabda csapatának csapatkapitánya, az Általános Orvostudományi Kar V. évfolyamos hallgatója.

Bódi Bernadett
Fotó: HÖK

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.