Karok szerinti bontásban, kronológiai sorrendben és az áttekinthetőséget segítő színkódokkal kiegészítve már elérhető a 2020/2021-es tanév rendje az egyetem honlapján.

Az elmúlt négy évhez hasonlóan idén is átfogó táblázatban, egy felületen tekinthető meg az egyetem következő tanévre vonatkozó beosztása, így a beiratkozások, a szorgalmi- és vizsgaidőszakok dátumai képzésekre lebontva, az egyetemi ünnepségek időpontjai és helyszínei, valamint a munkaszüneti napok és az oktatási szünetek dátumai.

A táblázatból kiderül a többi között az is, hogy a 2020/2021-es tanév őszi szorgalmi időszaka néhány kivételtől eltekintve szeptember 7-én kezdődik, a járványügyi helyzetet figyelembe véve az ünnepélyes tanévnyitó idén két napon, több részletben szeptember 5-én és 6-án lesz megtartva a Nagyvárad Téri Elméleti Tömb dísztermében.

A táblázat karok szerint lebontva tartalmazza a tanév legfontosabb időpontjait, például a regisztráció és beiratkozás, a záróvizsgák dátumait, vagy olyan évközi egyetemi rendezvényeket, mint a TDK-konferencia, vagy a PhD tudományos napok.

A jobb áttekinthetőség érdekében eltérő színek jelölik a beiratkozással, a vizsgaidőszakkal, a záróvizsga-időszakkal, az ünnepségekkel és a tudományos rendezvényekkel kapcsolatos időpontokat.

Szűcs Borbála
Kiemelt kép (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.