A járványhelyzet mérséklődésével a Semmelweis Egyetem Ortopédiai, valamint Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikája is ismét az eredeti helyszínen működik. Mindkét klinika csak telefonos egyeztetés és előjegyzés után, időpontra érkező betegeket fogad, hogy az előírásoknak megfelelően elkerülhető legyen a zsúfoltság kialakulása.  

A COVID-19 járvány okozta veszélyhelyzet miatt március végétől, illetve április elejétől a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikája és Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikája is ideiglenesen új helyen működött. A járvány mérséklődésével azonban a napokban fokozatosan lezárul a klinikák visszaköltözése.

A Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikája június 8-ával visszaköltözött eredeti helyére, a Központi Betegellátó Épület II. emeletére (Budapest, Üllői út 78/A ). Az ambuláns ellátás is ismét az eredeti rendben, ám a járványügyi helyzetnek megfelelő korlátozott és kontrollált betegszám mellett indult újra. A betegek a többi intézményhez hasonlóan telefonos egyeztetés után időpontra, az előjegyzési szabályoknak megfelelően érkezhetnek az ortopédiai ambulanciára. Vizsgálatra előjegyzés a +36 1 209 3355 telefonszámon lehetséges, további elérhetőségek és információk az intézmény honlapján, ide kattintva találhatók. A betegek mindent az Ortopédiai Klinika eredeti helyszínén találhatnak, a klinika és az ambulancia elérhetőségei sem változtak.

A Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika szintén visszaköltözött az eredeti helyszínére (Budapest, Szigony u. 36). Fokozatosan újraindulnak a szakambulanciák és az általános ambulancia is, a következő hetekben a teljes működés visszaáll az eredeti helyszínen. Az ambulanciák csak előjegyzéssel fogadnak betegeket: az érintettek a 06-20-825-07-22-es számon konzultálhatnak a beosztott orvossal, aki szükség esetén előjegyzési időpontot is ad. A szakambulanciák előjegyzéseiről a 06-20-666-39-67-es számon is érdeklődhetnek. A társklinikákról konzíliumba érkező betegeknek is előjegyzés szükséges 06-20-825-07-22-es számon, hogy a járványügyi előírásoknak megfelelően elkerülhető legyen a zsúfoltság kialakulása.

Szabó Ádám
Fotó (kiemelt kép): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.