2020. március 23-ától ideiglenesen új helyszínen, a Külső Klinikai Tömb területén található Központi Betegellátó Épületben, az Ortopédiai Klinika egyik szárnyában működik a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika.

A legnagyobb mértékű betegbiztonság fenntartása érdekében zsilipes beléptetőrendszer kerül bevezetésre a Semmelweis Egyetemen. Ezért, és a humánerőforrás beosztásának racionalizálása érdekében 2020. március 23-ától ideiglenesen a Központi Betegellátó Épületben található Ortopédiai Klinika egyik szárnyában működik a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika. A kialakult helyzetben, megfelelve az egészségügyért felelős miniszter 2020. március 14-i rendelkezésének és fenntartva a biztonságos és folyamatos, az előírásoknak megfelelő betegellátást, mindkét klinika zavartalanul tudja fogadni az ide érkezőket a miniszteri rendelkezésben foglaltak szerint. Mint ismert, ennek értelmében 2020. március 16-tól a veszélyhelyzet megszűnéséig minden olyan beavatkozás halasztandó, amely nem igényel azonnali, sürgősségi ellátást az egészségügyről szóló 1997 évi CLIV törvény 3 § i) bekezdés szerint.

A Külső Klinikai Tömbben (ahol a két szóban forgó klinika is található) 2020. március 23-ától zsilipes beléptetési rendszer lesz érvényben, csak meghatározott pontokon és influenzaszerű tünetekre vonatkozó kérdések megválaszolását követően lehet belépni. Eszerint a nem előjegyzett betegek a Tűzoltókapun (Szigony utca – Apáthy utca sarok) léphetnek be a tömb területére, az előjegyzett betegek az adott klinikai portákon, ami az Ortopédiai és az új helyzetben a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika esetében a Központi Betegellátó Épület főbejárata (Budapest, 1083, Üllői út 78.); az említett megkérdezést követően.

Kiemelt kép (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.