A Jellinek Harry ösztöndíjat elnyert orvostanhallgatók mutatták be tíz hónapos kint tartózkodásuk alatt elért tudományos eredményeiket a Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program Diákszalonjában. A Semmelweis Szalonban megtartott rendezvényen dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes, a Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Tanács titkára köszöntőjében hangsúlyozta: a tovább bővülő német-magyar ösztöndíjprogramra már PhD-hallgatók is pályázhatnak.

Dr. Szabó Attila hangsúlyozta: a Semmelweis Egyetem évtizedek óta kiváló kapcsolatot ápol a Heidelbergi és Freiburgi Egyetemmel, így az ösztöndíjat elnyert hallgatók a legjobb laborokban, klinikákon tölthetik közel egy éves kutatómunkájukat, mely egész további karrierjük szempontjából meghatározó lehet. Szólt róla, hogy a több mint 25 éves kapcsolat az idén tovább bővül, melynek eredményeképpen a Jellinek Harry német-magyar ösztöndíjprogramra az ötödéves hallgatók mellett a PhD-hallgatók is pályázhatnak.

Dr. Fekete György, a Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Tanács elnöke a freiburgi Albert-Ludwigs-Egyetemmel és a heidelbergi Ruprecht Karls Egyetemmel több évtizede meglévő kapcsolatot a Semmelweis Egyetem egyik legsikeresebb tudományos együttműködésének nevezte. A Jellinek Harry ösztöndíjprogramban résztvevők olyan tudományos munkával térnek haza, ami aztán a későbbi PhD vagy akár a doktori disszertációjuk alapját képezheti – fogalmazott.

Galéria

7kép

A köszöntőt követően hét, korábban Jellinek Harry ösztöndíjat elnyert hallgató számolt be tudományos eredményeiről. Elsőként Deák Ilkó Zoltán beszélt a Heidelbergben eltöltött tíz hónapjáról, őt követte Szász Jenei Hanna, majd Somogyi Vivien mutatta be eredményeit, aztán Stark Klára Aliz és Tóth Lilla szólt a heidelbergi kutatásairól. Mályi Ambrus és Barta Bálint András pedig a freiburgi tapasztalataikról számoltak be. A részletes program erre a linkre kattintva olvasható.

A Kerpel Diákszalonok és az ösztöndíj is az EFOP 3.6.3. pályázat támogatásával valósulnak meg.

Bódi Bernadett
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.