Egy új, sokszínű és pezsgő hangulatú programmal, a Nyári Egyetemmel indul az alapításának 250. évfordulóját ünnepelő Semmelweis Egyetemen a jubileumi tanév. A hallgatóknak szóló és kreditpontot is érő, szeptember 4-én kezdődő rendezvény körbeöleli a szeptember 6-i jubileumi tanévnyitót. A Semmelweis 250 Nyári Egyetem részletes programja ide kattintva elérhető.  

A hagyományteremtő céllal induló, szeptember 4-7. közötti rendezvény során a műtéti közvetítésektől a tudományos és ismeretterjesztő előadásokon át, a hazai és nemzetközi orvosképzés fejlesztését tárgyaló kerekasztal-beszélgetésekig a legkülönbözőbb témájú és műfajú programok közül választhatnak a résztvevők. Esténként filmklub, vízilabdamérkőzés és zenés, táncos programok kínálnak tartalmas közösségi élményeket. A Nyári Egyetem nemcsak az egészségügyre és a tudományokra koncentrál: programjában helyet kapnak a lélekkel, a sporttal, a művészetekkel, a történelemmel kapcsolatos előadások is. „E komplex programmal arra is fel kívánjuk hívni a figyelmet, hogy az egészség sokkal több, mint a betegség hiánya: testi, lelki, szellemi és szociális jóllét” – olvasható a most elkészült programfüzet dr. Hankó Balázs stratégiai és fejlesztési, valamint dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes által jegyzett köszöntőjében. A változatos programok körbeölelik a Semmelweis Egyetem jubileumi tanévnyitó ünnepségét, amelynek szeptember 6-án a Művészetek Palotája ad helyet.

A Nyári Egyetem minden semmelweises hallgató számára nyitott és ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni várhatóan augusztus végétől lehet a semmelweis.hu/250 felületen; a regisztráció indulásáról hírt adunk majd a honlapunkon. A részvétel kreditpontot is ér, és ehhez a Neptunban is be kell majd jelentkezni, mindennek a pontos részletei szintén a programfüzetben olvashatók.

Az alapításának 250 éves évfordulóját ünnepelő Semmelweis Egyetem egy tíz hónapig tartó, magyarországi, Kárpát-medencei és nemzetközi szinten is kiemelkedő jubileumi ünnepségsorozatot rendez, amelynek nyitánya a Nyári Egyetem, valamint a jubileumi tanévnyitó.

Dobozi Pálma

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.