A Hallgatói Önkormányzat (HÖK) szervezésében Kari napot tartottak a Fogorvostudományi Karon (FOK), ahol a hallgatók a szakképzésekről tájékozódhattak, valamint közösségépítő programokon vehettek részt.

Első alkalommal, hiánypótló céllal rendezték meg a Kari napot a FOK-on, hogy minél több információt szerezzenek a szakképzésről a hallgatók – mondta el honlapunknak Benedikti Bence, a HÖK FOK ideiglenes részönkormányzati elnöke. A szervezők azt szerették volna, hogy legyen egy, a praxisszervezési előadásokhoz hasonló program, ami a rendszerbevételi eljárásról szól, és ahol a különböző klinikák vezetői, képviselői mutatják be saját szakterületük szépségeit, és azt, hogy milyen lehetőségei vannak egy friss diplomás fogorvosnak.

Galéria

6kép

A rendezvény megnyitóján dr. Németh Zsolt dékánhelyettes mindenkinek azt javasolta, hogy mozduljon el valamilyen szakképesítés irányába, mert ma már a fogorvosoknál is megfigyelhető a specifikáció.

Dr. Fejérdy Pál, a Szakmai Kollégium Fog- és Szájbetegségek Tagozatának elnöke a rendszerbevételi eljárásról és általánosságban a szakvizsga és szakképzési rendszerről tartott előadást. Dr. Tóth Zsuzsanna, a Konzerváló Fogászati Klinika igazgatója a vadonatúj endodoncia szakvizsgáról szólt, dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes, a Fogpótlástani Klinika igazgatója pedig a fogpótlástan szakvizsgát mutatta be. Dr. Rózsa Noémi, a Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika igazgatója a gyermekfogászatról tartott előadást, dr. Joób-Fancsaly Árpád, az Arc-Állcsont-Szájsebészeti és Fogászati Klinika igazgatóhelyettese a dentoalveoláris sebészet és implantológia szakképzésről beszélt. Dr. Dobó Nagy Csaba, az Orális Diagnosztikai Tanszék vezetője a dento-maxillo-faciális radiológia specializációs licenszről tartotta meg előadását, míg dr. Windisch Péter, a Parodontológiai Klinika igazgatója a parodontológia szakvizsgával kapcsolatos tudnivalókat ismertette.

Az előadások mellett közösségépítő programokkal is készültek a szervezők, így az érdeklődők szabadulószobás játékra, valamint Normafa-túrára is jelentkezhettek.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.