Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. február 26.
62831 Összes oltás
10503 Beoltott Semmelweis Polgár

Az orvostan- és gyógyszerész hallgatók után a jövendőbeli fogorvosok számára is bevezették a Semmelweis Egyetemen az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér (EESZT) használatának gyakorlati oktatását. Az egyetem és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) közös szervezésében megtartott tanórán rövid elméleti felvezető után a Fogorvostudományi Kar (FOK) ötödéves hallgatói a gyakorlatban is kipróbálhatták az EESZT szolgáltatásait egy számukra kialakított fogászati rendszeren keresztül.

Az első oktatás előtt dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes elmondta a hallgatóknak, hogy amikor hamarosan elkezdenek dolgozni, akkor egyrészt az adminisztratív feladatik ellátásához is szükségük lesz az EESZT alapos ismeretére, másrészt ez lesz az a felületet, ahonnan pácienseik kórelőzményéről tájékozódhatnak, valamint az általuk elvégzett beavatkozások dokumentációja is a felhő alapú egészségügyi térbe kerül. A rektorhelyettes köszönetet mondott a szervezésért az ÁEEK-nek, a fogorvosi szoftver biztosításáért a FLEXI-DENT-nek, valamint az oktatás gyakorlati képzésének megvalósításáért felelős dr. Magyar Lórántnak, a tanfolyam helyszínéül szolgáló Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézet orvosának.

Galéria

5kép

A FOK dékánja, dr. Gerber Gábor elmondta, hogy a kar mindig élen járt a legmodernebb technikák alkalmazásában, az EESZT használatának oktatása újabb példája ennek, hiszen mire a mostani hallgatók önálló felelős fogorvosként hamarosan betegeket látnak el, addigra ezt a rendszert is jól ismerik majd.

Az ÁEEK részéről Mázi Miklós tartott elméleti bevezetőt a hallgatóknak, akik ezt követően a rendszer használatát a fogorvosi praxisoknak megfelelően gyakorolták, végül a lakossági portálról kaptak tájékoztatót.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága tette közzé.