A legjobb 12 közé jutott be a Semmelweis Egyetem munkatársainak mammográfiás szűrővizsgálatot népszerűsítő munkája a Richter Anna Díj pályázatán. A döntőbe került munkákat február 4-én ismerheti meg a nagyközönség, ezen a napon kezdődik az online közönségszavazás is.

A Richter Anna Díjra dr. Kulka Janina (II. Sz. Patológiai Intézet), dr. Tóth Mónika (Radiológiai Klinika), Désfalvi Judit (Onkológiai Központ), dr. Dank Magdolna (Onkológiai Központ) és dr. Tamás Judit (I. Sz. Sebészeti Klinika) nyújtottak be közös pályázatot, ami a mammográfiás szűrővizsgálatokat népszerűsíti.

A Richter Anna Díj célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság, a társadalmi jóllét fontosságára, inspirálja az egészségügy, oktatás, kutatás, gyógyszerészet területein dolgozó szakembereket – olvasható a díj honlapján. A Richter Gedeon Nyrt. a Richter Anna Díj zsűrije és a közönség által legjobbnak ítélt ötleteket díjazza, ezek kivitelezéséhez anyagi támogatást nyújt, valamint megmutatja azokat a nagyközönségnek, sajtónyilvánosságot biztosít számukra és segíti megvalósulásukat. Az online közönségszavazás február 4-én indul, erről a díj közösségi oldalán is tájékoztatást adnak majd.

Keresztes Eszter
Fotó forrás: richterannadij.hu

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.