Magyar tudomány kategóriában dr. Sótonyi Péter rector emeritus, az MTA doktora vehette át a 2018-as Prima Primissima Díjat. A díjakat 16. alkalommal vehették át 10 kategóriában a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott gálaesten.

A Széchenyi-díjas, Hőgyes-emlékéremmel és Corvin-lánccal is kitüntetett dr. Sótonyi Péter az Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézet igazgatója (1992-2003), az Általános Orvostudományi Kar dékánja (1998-2000) és 2000-2003-ig az egyetem rektora volt. A Semmelweis Egyetem Doktori Iskola és a Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program alapító elnöke, több egyetem díszdoktora. Főbb érdeklődési területe a forenzikus patológia és az új morfológiai módszerek lehetőségei az igazságügyi orvostan gyakorlatában – hangzott el méltatásában.

Az elmúlt évek alatt 480 Prima és Primissima díjat adtak át, a jelöltek, a díjazottak kiválasztásánál mindig a teljesítmény volt a meghatározó – mondta a díjátadó gálán Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Korábbi interjúnk dr. Sótonyi Péterrel itt olvasható, a Semmelweis Egyetem, ami összeköt című videósorozat vele készült része pedig itt tekinthető meg.

Az idei díjazottak teljes listája a Prima Primissima honlapján érhető el.

Forrás és fotó: MTI
Kiemelt kép: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága tette közzé.