Az elmúlt évek legeredményesebb versenyét zárta a Semmelweis Egyetemet képviselő 14 hallgató az idei Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon (MEFOB). A Tüske Uszodában 16 egyetem mérte össze erejét összesen kilenc versenyszámban igazolt, amatőr, férfi, illetve női kategóriában. Az egyetem hallgatói egyéniben is jól teljesítettek, összesen tíz érmet nyertek.

A megmérettetésen a sportág legjobb egyetemistái vettek részt az ország minden pontjáról. A Semmelweis Egyetem csapata (Nagy Ádám, ÁOK; Békési Dániel, GYTK; JuhászDániel, ÁOK; Csirzó Ádám, ÁOK; Pósta András, ÁOK; Benedek Patrik, FOK; Kopa Miklós, ÁOK; Gyöngyösi Boldizsár, ÁOK; Sommer Péter, FOK; Pápai János, ÁOK) a 10×50 méteres intézményi váltóban harmadik helyen végzett. Az összesített eredmények alapján pedig a Semmelweis Egyetem az ötödik helyen teljesített, a győztes a Testnevelési Egyetem lett.

Békési Dániel, a Gyógyszerésztudományi Kar hallgatója több versenyszámban is dobogós helyezést ért el igazolt kategóriában: az 50 méteres férfi gyorsúszásban másodikként végzett, míg 100 méteren a dobogó első fokára állhatott fel, 100 méteres hátúszásban és 100 méteres pillangóúszásban pedig harmadik lett. Az amatőr kategóriában 100 méteres mellúszásban Nagy Ádám teljesített a legjobban, 200 méteres vegyesúszásban pedig ezüstérmes lett. Ugyanebben a versenyszámban Juhász Dániel, az Általános Orvostudományi Kar hallgatója harmadik helyezést ért el, míg 100 méteres mellúszásban bronzérmet vihetett haza. Szintén amatőr kategóriában Csirzó Ádám, az Általános Orvostudományi Kar hallgatója, az egyetemi vízilabda csapat edzője harmadikként ért célba az 50 méteres gyorsúszásban. A részletes eredmények innen letölthetők.

Bódi Bernadett
Fotó (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.