Három gyakorló tantermet, oktatói és medikus szobákat, valamint egy öltözőhelyiséget alakítottak ki az I. Sz. Belgyógyászati Klinikán egy 2016-ban kiírt oktatásfejlesztési pályázat keretében. Az oktatóhelyiségeket az egyetem vezetése, a klinika munkatársai, valamint hallgatók jelenlétében adták át egy tanóra keretében.

A kiscsoportos oktatásra alkalmas gyakorló termeket szeptember óta használják a hallgatók és oktatók. Az ünnepélyes átadón dr. Hunyady László, az Általános Orvostudományi Kar dékánja ismertette, hogy a klinika a fejlesztéshez szükséges összeget a Semmelweis Egyetem rektora által 2016-ban kiírt oktatásfejlesztési pályázaton nyerte el. A pályázat forrását az Asklepios képzés bevétele biztosította. Hangsúlyozta, hogy az új helyiségeknek köszönhetően az I. Sz. Belgyógyászati Klinikán – egy több mint 100 éves épületben – jobb körülmények között folyhat a gyakorlati oktatás, a tanároknak pedig lehetőségük van külön helyiségekben felkészülni a tanórákra. A dékán hozzátette, hogy az idei tanévben a negyedévesek számára bevezetett blokkosított oktatás miatt is fontos, hogy rendelkezésre állnak az új tantermek.

Galéria

9kép

Az oktatótermek kialakításának szervezője és felügyelője dr. Szathmári Miklós, az Orvosszakmai, Finanszírozási és Minőségbiztosítási Főigazgatóság vezetője, a klinika nemrég leköszönt igazgatója volt. Az egyetemi tanár az átadón megemlékezett a klinika egykori tanáráról, dr. Kelemen Endréről, akinek nevéhez kötődik az első magyarországi csontvelő-transzplantáció. A professzort idézve rávilágított, hogy a hosszú távú sikerekhez és eredményekhez, a kitűzött célok eléréséhez tehetség, tanulás és tudás, teljesítmény és tisztesség szükséges. A köszöntők után dr. Szathmári Miklós a hiponatrémiáról (nátrium-hiány) tartott órát az egyik új oktatóhelyiségben.

Az átadón részt vett dr. Szász Károly kancellár, dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes, dr. Takács István klinikaigazgató, valamint a hallgatók mellett a klinika számos munkatársa is.

Keresztes Eszter
Fotó: Erdős Dénes