Az Általános Orvostudományi, az Egészségügyi Közszolgálati, illetve a Pető András Karon hirdetett pótfelvételit a Semmelweis Egyetem a 2018/19-es tanév szeptemberben induló képzéseire, összesen 13 fő nyert felvételt.

Az Általános Orvostudományi Kar osztatlan, önköltséges nappali képzésére egy főt vettek fel, itt 472 pontot kellett elérni.

Az Egészségügyi Közszolgálati Kar egészségügyi menedzser mesterképzésen önköltséges, levelező képzési formában nyolcan érték el a szükséges 89 pontot, a szociális munka önköltséges, levelezős mesterképzésen 87 pont volt a ponthatár, ide egy főt vettek fel.

A Pető András Kar alapképzésére önköltséges formában, nappali tagozaton három fő érte el a szükséges 290-es ponthatárt.

A pótfelvételivel azok is bejuthatnak a szeptemberben induló képzésekre, akiket sehova sem vettek fel az általános eljárásban, vagy nem is jelentkeztek. Itt azonban már nem a teljes képzési listáról válogathattak a felvételizők, és a képzések többségét csak költségtérítéses formában hirdették meg. A pótfelvételire augusztus 8-ig lehetett jelentkezni. Fontos szabály, hogy a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak az általános felvételin meghúzott ponthatárnál, az egyetemek és főiskolák pedig jellemzően önköltséges szakokat hirdettek meg.

Bódi Bernadett
Fotó (illusztráció): Kovács Attila- Semmelweis Egyetem 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.