Az idei tanévben beérkezett rektori pályamunkák közül 27-nek ítéltek I-II-III. díjat, 27 pályázat készítői pedig dicséretet kaptak beadott dolgozatukért. Az erről szóló okleveleket dr. Szél Ágoston rektor és dr. Tímár József, az értékelő bizottság elnöke adta át a Semmelweis Szalonban.

A rektor köszöntőjében emlékeztetett, hogy a Semmelweis Egyetem kétszer nyert el kutatóegyetemi címet. Leszögezte: a kutatás az egyetem elemi tevékenysége, és elengedhetetlen, hogy mind az oktatók, mind a hallgatók aktívan részt vegyenek a kutatómunkában. Hozzátette, az egyetemi oktatás szerves része, hogy a tanárok maguk is hozzátegyenek az átadni kívánt ismeretekhez. Dr. Szél Ágoston szerint a rektori pályamunka lehetőséget ad arra a hallgatóknak, hogy rutinra tegyenek szert kutatási eredményeik megírásában.

Dr. Tímár József kiemelte, a beérkezett pályamunkák minden évben magas színvonalúak, és bár továbbra is az Általános Orvostudományi Kar hallgatói jelentkeznek legtöbben, idén a Fogorvostudományi Karról is érkezett nyertes dolgozat, illetve az Egészségtudományi Karról is adtak be pályamunkát. A 10 első díj 9 különböző intézet között oszlott el – ismertette a statisztikákat. Felhívta a hallgatók figyelmét az EFOP program által biztosított ösztöndíj-lehetőségekre, továbbá hangsúlyozta, hogy a Szenátus májusi döntése nyomán változott a rektori pályamunkák szabályzata, aminek egyik fontos eleme, hogy azok, akik pályázatukkal I-II-III. helyezést érnek el, automatikusan jeles bírálati eredményt kapnak a szakdolgozatukra (de védeniük ebben az esetben is szükséges). Dr. Tímár József az értékelő bizottság leköszönő elnökeként megköszönte a bizottság többi tagjának eddigi munkáját.

Az I-II-III. helyezettek pénzjutalmat, a dicsérettel elismert hallgatók pedig tárgyi jutalmat kaptak, az idei év díjnyertes pályázatainak listája ide kattintva olvasható.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.