A Viacom médiavállalat dolgozói immár második alkalommal végeztek önkéntes munkát a Pető András Karon (PAK), ahol újrafestették a játszótéri játékokat, virágokat  ültettek a játszóteret körülvevő parkban, valamint olyan rajzfilmsorozatok hőseit festették a falakra, mint SpongyaBob Kockanadrág, a Mancs őrjárat vagy a Láng és a Szuperverdák. Munkájukért cserébe az óvodások saját készítésű süteményeket, szendvicseket adtak.

Idén két humorista, Kovács András Péter és Ráskó Eszter, valamint Trokán Nóra színésznő is ecsetet ragadott a karitatív eseményen, és segítettek kifesteni a rajzfilmfigurákat. A kidíszített fal oktatási célokat is szolgál: a figurák mellett közlekedési táblákat is festettek az önkéntesek a falra, így az óvodások megismerkedhetnek a táblákkal és azok jelentésével is.

Szűcs László, a cég PR- és kommunikációs vezetője a Viacommunity-nap kapcsán elmondta, hogy a vállalat minden országban, ahol jelen van, évente tart önkéntes napot, mert számukra fontos, hogy visszaadjanak a társadalom szereplőinek valamit abból, amit egész évben kapnak tőlük. Éppen ezért Magyarországon is rendszeresen 200 dolgozóval keresnek fel egy helyet, ahol a saját munkájukkal javítani tudják a rászorulók életminőségét. Hozzátette, azért választották a PAK-ot immár második alkalommal, mert úgy gondolják, a gyerekek azok, akiknek a leginkább segítségre van szükségük, akiknek jót tenni mindenkit felvillanyoz és örömmel tölt el.

A cég dolgozói az önkéntes napot megelőzően játékokat gyűjtöttek a gyerekeknek, melyet a dolgozók képviseletében Harsányi Gábor ügyvezető adott át Antoni Gáborné óvodavezetőnek és Feketéné dr. Szabó Éva mb. dékánhelyettesnek. A jótékonysági eseményen a Bioderma magyarországi forgalmazója is részt vett: naptejekkel és napozás utáni krémekkel ajándékozta meg az óvoda alapítványát.

Vona Zsófia
Fotó: Tatai Balázs – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.