A hagyományoknak megfelelően idén is négy helyszínen tisztelegtek dr. Pető András, a kar névadója előtt születésnapja alkalmából.

A kar Kútvölgyi úti épületében rendezett koszorúzáson Feketéné dr. Szabó Éva általános dékánhelyettes elmondta, a szakmai elismerés mellett felelősséget is jelent, hogy a főiskola a Semmelweis Egyetem karaként működik tovább idén augusztustól. Hozzátette, hogy szeretnék a dr. Pető András által kidolgozott módszert Magyarországon és külföldön is minél több gyermekhez eljuttatni.

Dr. Pető András egy máig is fontos ügyért, az esélyegyenlőségért dolgozott – mondta köszöntőjében a kar dékánja, dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea. Kitért rá, hogy a konduktív pedagógia megteremtője 50 évvel ezelőtt hunyt el, az ő hagyatékát őrzők számára alapvető kötelességet jelent esélyt adni, aminek érdekében konduktorként, a szakmapolitikában és a képzés során is sokat tesznek a kar munkatársai. Kiemelt célnak nevezte az értékek megőrzését, ide értve a kutatást, tudományos publikációkat, gyakorlati ismeretek átadását, valamint a fiatal munkatársak képzését és megtartását.

Az évfordulós megemlékezés a Farkasréti temetőben, dr. Pető András sírjánál kezdődött, koszorúzást tartottak a Stollár Béla utcában, a névadó egykori lakóhelyénél és a kar aulájában, ahol óvodások énekeltek és szavaltak. A budapesti megemlékezéssel párhuzamosan Szombathelyen, dr. Pető András szülővárosában is ünnepséget rendeztek.

Keresztes Eszter
Fotó: Tatai Balázs

Galéria

3kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.