Szeptember 29-én, pénteken megnyílnak a kutatóintézetek, az egyetemek és más kutatóhelyek, illetve a Csodák Palotája kapui: tudósok és mérnökök, fiatalok és idősebbek, nők és férfiak beszélnek a tudományról, kísérleteket mutatnak be, interaktív bemutatókat tartanak. Aki már részt vett a korábbi évek eseményein, tudja, hogy mire számíthat, aki még nem, jöjjön és válogasson a közel 2000 érdekesnél érdekesebb programból.

Minden program ingyenes, viszont sok olyan van, amin helyszűke miatt csak korlátozott számú résztvevőt tudnak fogadni a szervezők – ezekre a rendezvény honlapján lehet regisztrálni, amíg a helyek be nem telnek.

A regisztráció szeptember 8-án, pénteken reggel 7 órakor kezdődik
a Kutatók Éjszakája honlapján.

A Semmelweis Egyetem programjai ide kattintva olvashatók. 

További ízelítő az országszerte több mint 100 helyszín ajánlataiból:

Lélegzetelállító eszközöket lehet kipróbálni a Virtuális Valóság Termében. Valósággá változnak Harry Potter kviddicsmeccsei, zongorázni lehet a Holdon, vagy épp sétálgatni egy gyár területén közben ki sem mozdulva a Virtuális Valóság Terméből. Lesz lézershow és robotautó, előadás a sorozatgyilkosokról, sebészrobotika, elektrokémiai kísérletek, űrjármű-építés és tőzsdeszimulációs játék. Lehet konyhai természettudományos kísérleteket végezni és tűzijátékban gyönyörködni. Bemutatkozik a Gyerekegyetem, lesz szabadulószoba, és betekintést nyerhetünk a villámgyártás mesterségébe. 

Forrás: RCISD Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.