A Semmelweis Egyetem 60 millió forintos kerettel tudományos és kutatási-fejlesztési, míg több mint 35 millió forint értékben innovációs – beleértve az oktatási innovációt is – pályázatot hirdet egyetemi munkatársak részére. A pályázatokat szeptember 15-ig lehet benyújtani. A Semmelweis Egyetem Szenátusa 2017. áprilisi ülésén fogadta el a Semmelweis Tudományos és Innovációs Alapról szóló előterjesztést, aminek szabadon felhasználható keretére pályázhatnak a kutatók.

A Semmelweis Tudományos és Innovációs Alap az egyetem alap és alkalmazott tudományos, kutatási-fejlesztési, innovációs, oktatási, továbbá pályázati és projektmegvalósítási tevékenységét támogató egyetemi, elkülönített pénzügyi forrás. Célja, hogy segítse és ösztönözze az egyetemen folyó tudományos, kutató-fejlesztő tevékenységet, a keletkező kutatási eredmények, szellemi alkotások iparjogvédelmi oltalomban részesítését, annak fenntartását. További célja előmozdítani a vállalkozói szemlélet kialakítását az egyetemi polgárok körében. A támogatás hozzájárul az egyetemi kutatásokban, projektekben létrejövő szellemi alkotások üzleti hasznosításához, ide értve a piackutatást, partnerkeresést, kapcsolatépítést, marketing tevékenységet, kiállításokon, üzleti találkozókon való részvételt is.

Az alap költségvetési kerete 2017-ben 435 millió forint, amelynek nagyobb részéből – több mint 340,5 millió forintból – olyan kiemelt projekteket támogat az egyetem mint a Magyar Molekuláris Medicina Kiválósági Központ (HCEEM) létrehozása, a CELSEA-együttműködés, a EUROLIFE-tagdíj, valamint iparjogvédelmi eljárási díjak.

Az alap szabadon felhasználható kerete összesen 95 millió forint, egy pályázatra legfeljebb 10 millió forintos összeget lehet igényelni. Kutatási-fejlesztési célokra 60 millió forint, innovációs célokra pedig 35 millió forintos keret áll rendelkezésre. A pályázat részletes kiírása, valamint a támogatható tevékenységek köre részletesen az alábbi pályázati kiírásban érhető el.

Keresztes Eszter
Fotó (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.