Két újabb, életfunkciót észlelő monitor került a már meglévők mellé a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Perinatológiai Intenzív Centrumában (PIC) kialakított baba-mama szobákba. Az eszközöknek köszönhetően családias környezetben, mégis állandó orvosi és nővéri felügyelet és ellátás mellett lehetnek az édesanyák a nap 24 órájában koraszülött kisbabájukkal.

A NaturAqua és a Koraszülöttek Országos Egyesülete (KORE) a családközpontú koraszülött ellátás feltételeinek javítása érdekében két betegőrző monitort adományozott a klinika számára, másfél millió forint értékben. Az ünnepélyes átadón jelen volt dr. Kocsis István, a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Perinatológiai Intenzív Centrum osztályvezetője, dr. Czemmel Éva a centrum osztályvezető-helyettese és Földvári-Nagy Zsuzsanna, a KORE elnöke.

Az eszközöknek köszönhetően már egyre kisebb súlyú és korábban világra jött csecsemők is biztonságosan pihenhetnek családias légkörben az édesanyjuk mellett– emelte ki dr. Czemmel Éva. Mint mondja: a koraszülöttek életfunkcióit folyamatosan nyomon követik az orvosok és ápolók, ugyanis az életfunkciós paraméterek egy központi monitoron is láthatók, valamint a szülők is minden segítséget megkapnak a gondozást illetően. A kijelzőn észlelt eltérés esetén az egészségügyi személyzet időben segítséget tud nyújtani a koraszülött kisbabáknak – tette hozzá Földvári-Nagy Zsuzsanna. Az adománynak köszönhetően már minden baba-mama ágy központi monitorral van ellátva, melyek folyamatos felügyeletet és nyugodt környezetet biztosítanak a PIC baba-mama szobáiban a családias légkör megzavarása nélkül.

Homonnay-Bukovenszki Orsolya

Fotó: Noguchi Porter Novelli

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.