Idén hetedik alkalommal adták át a Regöly-díjakat. Az alapítvány kuratóriuma és neves szakmai bizottsága minden évben magas pénzjutalomban részesíti azokat a fiatal orvosokat és orvostanhallgatókat, akik kutatásaikkal méltón viszik tovább dr. Regöly-Mérei János professzor emlékét. Idén 400 ezer forintot osztottak szét a legjobb pályázatírók között.

Dr. Papp Zoltán professor emeritus, a Regöly Alapítvány kurátora, az Orvosi Hetilap főszerkesztője elmondta: orvostudomány kategóriában  az első díjat megosztották két kiváló pályázó dr. Balogh Brigitta és dr. Ottlakán Aurél között, akik 150 – 150 ezer forintot vehetnek át. Az orvostanhallgató kategória nyertesének, Tarjányi Verának pedig 100 ezer forint a jutalma. Mivel ebben az évben is kimagaslóan magas színvonalú pályamunkák érkeztek be, a kuratórium egy további pályázónak, Nadubinszky Gábornak különdíjat ítélt oda. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Semmelweis Kiadó és az Akadémiai Kiadó jóvoltából nagy értékű különdíjakat is kaptak a nyertesek.

A Semmelweis Kiadó különdíjazottja Nadubinszky Gábor, az Akadémiai Kiadó különdíjazottai dr. Balogh Brigitta,  dr. Ottlakán Aurél,  Tarjányi Vera,  Nadubinszky Gábor.

DP

Galéria

5kép