A már ismert alumni találkozók kiegészítéseként, hagyományteremtő céllal rendezték meg az I. Semmelweis Gálát az Alumni Igazgatóság szervezésében a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben, dr. Szél Ágoston rektor fővédnökségével. Az évfolyam-találkozók és a gálavacsora mellett Rúzsa Magdolna és Presser Gábor színházi jellegű koncertjét is meghallgathatták az érdeklődők, valamint borkóstolással egybekötött jótékonysági adománygyűjtésen támogathatták a Semmelweis Egyetem nyári egyetemét.

A gálaest megnyitóján dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes arról beszélt, a Semmelweis Egyetem büszke a kutató – elitegyetem címre, hiszen az intézmény célja mindig is az volt, hogy értéket teremtsen és közvetítsen, valamint nevelje a fiatalokat. Mint mondta, nemcsak az oktatás, hanem a hasonló színvonalas rendezvények is részei az értékközvetítésnek. Dr. Hermann Péter kitért rá, az Alumni Igazgatóság nemrégiben megújult vezetése a résztvevők visszajelzései alapján új alapokra helyezte a korábbi jubiláns évfolyam-találkozókat, így alakították ki a Semmelweis Gálát, ahol a találkozás és beszélgetés mellett szórakozásra is lehetőség nyílt.

A hagyományteremtő szándékkal elindított rendezvény kapcsán dr. Oláh Dániel, az Alumni Igazgatóság vezetője elmondta, az est célja az egyetemhez való tartozás erősítése volt, vagyis, hogy aki a Semmelweis Egyetemen végzett, az tudja: bármikor visszatérhet ide. Az évek óta sikeresen zajló Alumni Találkozók résztvevői korábban jelezték, szívesen vennének egy olyan minőségi, ünnepi lezárást, amely nívós kikapcsolódást biztosít – tette hozzá dr. Oláh Dániel. Mint mondta, így született meg az elhatározás, hogy a jubiláns évfolyam-találkozók mellett évente unikális, a találkozó emelkedett hangulatához illő programot is beiktatnak a szervezők. Kiemelte, Rúzsa Magdolna és Presser Gábor koncertje számos érdeklődőt vonzott. A rendezvény sikereként említette, hogy a végzettek minden korosztályból képviseltették magukat, így megvalósult az a korábbi elképzelés, miszerint a Semmelweis Gála jó alkalmat ad a közös időtöltésre volt és jelenlegi hallgatóknak, tanároknak és az egyetem más munkatársainak is.

Keresztes Eszter
Fotó: Karancsi Rudolf

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.