A tajvani egyetem klinikai orvostudomány szakterületi rangsorára egyedül a Semmelweis Egyetem került fel a hazai intézmények közül. A tárgyak szerinti bontásban a farmakológiai és toxikológia kategóriájú publikációk terén szintén a világ 300 legjobbja között szerepel az egyetem, mely a múlt évhez képest mindkét területen javított a helyezésén. 

A National Taiwan University Ranking (NTU) szakterületenként rangsorolja a világ legjobb tudományos eredményt elérő felsőoktatási képzéseit. Az egyes szakterületek listájára (rank by field) a 300 legjobbnak minősített egyetem került fel, az orvosi szakterületen a Semmelweis Egyetem a 278. helyen áll. Szintén felkerült az egyetem a farmakológiai és toxikológiai tárgyú publikációkat összehasonlító listára (rank by subject), a 186. helyre. A Semmelweis Egyetem mindkét listán egyedüli magyar felsőoktatási intézményként szerepel, és mindkét kategóriában előrébb lépett a tavaly elért helyéhez (289., 192.) képest.

A tajvani rangsor a jelentős tudományos cikkek vizsgálata alapján értékeli az egyetemek teljesítményét úgy, hogy figyelembe veszik a kutatók idézettségét és a hivatkozások számát, vagyis az adott intézményben zajló – a képzés minőségét befolyásoló – kutatómunkát is tükrözi a lista.

A listára további két magyar egyetem is felkerült, a mérnöki szakterületen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gépészmérnöki képzése a 258. helyen áll, a fizikusképzésben az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem fizika szaka a 268. helyen szerepel. A szakterületeket összesítő rangsor első három helyén a Harvard, a Stanford és a Johns Hopkins egyetem szerepel.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.