Két új infúziós pumpát adományozott az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikának dr. Spisák Andrea, aki az életmentő eszközöket a Rapsonné Rózája című könyvének eladásaiból befolyt bevételből, valamint egy borászat felajánlásának segítségével vásárolta meg mintegy 700 ezer forint értékben.

rapsonneDr. Szabó Attila igazgató elmondta, a klinikán évente 5-6 ezer fekvő- és mintegy tízszer ennyi járóbeteget látnak el, akiknek jelentős része a Csecsemő Osztályon fordul meg. A 2 évesnél fiatalabb gyermekek kezelésében – akik sokszor a Perinatális Intenzív Centrumból érkező koraszülöttek – jelent nagy segítséget a precíziós beállításokkal működő infúziós pumpa, amelyet a folyadékterápia és a gyógyszeradagolás során is fel lehet használni – mondta el dr. Szabó Attila. Az igazgató hozzátette, nemcsak a kisgyermekek ellátását segítik, de az itt dolgozó orvosok és ápolók munkáját is megkönnyítik ezek az eszközök. Dr. Balogh Lídia, a Csecsemő Osztály vezetője hozzátette, minden nap 10-12 infúziós pumpa működik folyamatosan, ezek jelentős része szülők vagy a szülőkhöz kötődő cégek felajánlásainak köszönhetően került az intézménybe.

20160902_Gyermekkórház_18A Rapsonné Rózája c. könyv szerzője, dr. Spisák Andrea jogászként dolgozik, az ősi magyar és erdélyi, valamint nemzetközi tündérmitológiai elemeket felvonultató első könyvét ún. Jótékonysági logóval látta el, melynek a jövőben is fő célja lesz a gyermekek támogatása orvostechnikai eszközök megvásárlásával. A szerző azért döntött úgy, hogy könyve bevételeit az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika javára ajánlja fel, mert gyermekei révén személyesen is megtapasztalta, milyen komoly munka folyik a Csecsemő Osztályon minden nap. A gyűjtéshez az IKON Borászat is csatlakozott, akik minden 2015-ben eladott palack rozé bor után 5 forinttal járultak hozzá az infúziós pumpák megvásárlásához.

Keresztes Eszter
Fotók: Szabó Dávid – SDAV pictures 

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.