03_1A Kínai Kórházszövetség kórházigazgatókból álló delegációját Prof. Zhao Yu-pei, a Kínai és a Közép-Kelet-Európai Kórházak Együttműködési Szövetségének társelnöke vezette. Az Egészségtudományi Kar (ETK) képviseletében dr. Nagy Zoltán Zsolt dékán, dr. Dörnyei Gabriella tudományos dékánhelyettes és dr. Vingender István oktatási dékánhelyettes vett részt a megbeszélésen.

Dr. Xue Xiao-lin, a szövetség főtitkára a kínai delegáció tagjainak bemutatása után elmondta, a magyar és a kínai kormányzat egyaránt támogatta egy olyan fórum létrehozását, amely elősegíti a két ország kórházainak együttműködését, jó kapcsolatát. Ezt szolgálja a közelmúltban megalakított együttműködési szövetség, és ennek részeként valósult meg a delegáció ETK-n tett látogatása.

13Dr. Nagy Zoltán Zsolt dékán bemutatta a kart a vendégeknek, és beszámolt az oktatási programokról. A delegáció kiemelten érdeklődött a karon folyó ápoló, dietetikus és gyógytornász képzések, valamint a kar által szervezett rövid, intenzív képzési programok iránt.  A megbeszélés végén a kínai kórházigazgatók arról érdeklődtek, hogy milyen feltételek mellett küldhetnek kórházaikból hallgatókat és szakembereket a kar gyakorlati képzéseire. A képzés terén a hallgató- és szakembercserét mindkét fél támogatta, így megkezdődhet a szakmai együttműködés részleteinek kidolgozása.

A megbeszélést követően a delegáció tagjai dr. Nagy Zoltán Zsolt dékán vezetésével meglátogatták az ETK demonstrációs termeit is.

Forrás: Egészségtudományi Kar

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.