Több mint hatszázan vettek részt a harmadik alkalommal megrendezett Tour de Bókay jótékonysági kerékpáros felvonuláson az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikától a Bókay-kertig. A rendezvényen mintegy 900 000 forint támogatás gyűlt össze, amit a baba-mama szobák felújítására fordítanak.

Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika 175. éves jubileumát egy kerékpáros felvonulással ünnepelte három évvel ezelőtt, és ezt a hagyományt folytatva idén már a 3. Tour de Bókay kerékpáros felvonulást rendezték meg, amelyen több mint 600 fő vett részt. A felvonulással a klinika a baba-mama szobák padlójának a felújításához gyűjtött adományokat, összesen 900 000 forintot. 

A kerékpározást követően a Bókay-kertben folytatódtak a programok, ahol a Dumaszínház adományaként Felméri Péter és Hajdú Balázs szórakoztatta a kerékpározókat. A Budapest Bike Maffia és a Träning adománygyűjtő bográcsossal, kerékpárszervízzel, bemelegítő edzéssel támogatta a rendezvényt. A programokat támogatta: a XVIII. kerület, a Mohai Audió, a Piros Orr Bohócdoktorok, a VASAS SC, a Mélyforrás Alapítvány, a Cerny Mentő, a PIC-Ringató, az Instruktor Öntevékeny Csoport, a Ronald McDonald Ház, valamint a gyermekklinika osztályai, akik egy-egy süteményre vendégelték meg a résztvevőket. Emellett hagyományteremtő jelleggel rendezték meg az első Bókay-Amway kupát is, ahol baráti focimeccsen mérték össze futballtudásukat a résztvevők. Az Amway minden lőtt gól után 5.000 forintot ajánlott fel a gyermekklinika javára, így összesen 500.000 forintttal járult hozzá a baba-mama szobák felújításához.

PP
Fotó: Tour de Bókay

Galéria

4kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.