80 millió forintos KEOP pályázat keretében végeztek energetikai korszerűsítést a Központi Igazgatási Épületben. A felújítás 2015 szeptemberében kezdődött, összesen 139 nyílászárót cseréltek ki. Azokban a helyiségekben, ahol ez megtörtént, termosztatikus szelepeket is felszereltek a radiátorokra. 

RS48586_KA-20160524-IMG_1532-scrA projektzáró ünnepségen dr. Szél Ágoston felidézte: a Központi Igazgatási Épület 2008-ban indult rekonstrukciójának köszönhetően alakították ki az aula elegáns terét, a korábban könyvtárként működő Semmelweis Szalont és az Innovációs Igazgatóság modern irodáinak helyet adó tetőteret. Akkor a nyílászárók cseréjére nem került sor, ezt valósította meg most az egyetem a KEOP pályázat által biztosított forrásból – tette hozzá. A rektor köszönetet mondott mindazoknak, akik a pályázat lebonyolításában részt vettek. Kiemelte, hogy az épület szépségét ma már mindenki dicséri, aki megfordul benne.

RS48592_KA-20160524-IMG_1581-scrDr. Szász Károly beszédében úgy fogalmazott: bár az egyetem életében a gazdagodás elsősorban a tudásban való gyarapodást jelenti, egy pályázat eredményes lezárása is fontos momentum. Megköszönte a munkálatokat végző cégnek az eredményes együttműködést, és elmondta, a kivitelezés a határidőre elkészült. Kiemelte, hogy a 2008-as felújítás idején már elkészültek a tervek a nyílászárók cseréjére, így amikor az egyetem megkapta az ehhez szükséges forrást, ezekre a tervekre alapozva indulhatott el a munka. Hozzátette: ez jól példázza, hogy a hosszú távú tervek megalkotása fontos akkor is, ha azonnali megvalósításukra nincs lehetőség.

Pogrányi Péter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

logosor_eu_kohezios_alapSemmelweis_logo_web-300x300