Az egészségügyi ellátás szolgáltatói szemléletének bemutatására indult előadássorozat a Kútvölgyi Klinikai Tömb röntgendiagnosztikai osztályán. A dolgozói kezdeményezés révén létrejött eseményről a szervező, Rózsa Erzsébet, a Kútvölgyi Klinikai Tömb Ápolásvezetési Szolgálatának klinikai epidemiológusa honlapunknak elmondta: a noninvazív beavatkozásoknál is kiemelkedően fontos kórházhigiénés kérdések mellett a szolgáltatói és marketingszemlélet fontosságáról is szó esett.

RS47762_KA-20160418-IMG_0896-scrAz első előadáson az osztály 15 dolgozója (asszisztensek, röntgenasszisztensek, képi-diagnosztikai asszisztensek), valamint két ápoló szakos hallgató vett részt. Az előadásokat Rózsa Erzsébet szeretné workshopokkal is kiegészíteni, ami kifejezetten a járóbeteg-szakrendelésre és a röntgendiagnosztikára épül majd, a tervek szerint erre az ősz folyamán kerülhet sor.

Rózsa Erzsébet kiemelte annak fontosságát, hogy a betegségcentrikusság helyett hangsúlyosabbá váljon a prevenció is a kórházi információáramlásban: ezáltal az itt megforduló betegek, hozzátartozók, hallgatók körében is hatékonyabban lehetne népszerűsíteni különböző egészségmegőrzési programokat.

Pogrányi Péter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.