Több díjat is nyert a Semmelweis Egyetem Cheerleader csapata a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Cheerleading és Cheer Dance Bajnokságon, ami különböző formációkban lépett fel a versenyen.

cheerleadersA megmérettetés, amit a VI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája elnevezésű futsal torna keretén belül rendeztek, a Semmelweis Egyetem Cheerleader csapatának első hivatalos versenye volt. Az edző, Nagy-Kismarci Bence a semmelweis.hu-nak elmondta: tavaly szeptember óta foglalkozik az egyetem csapatával. A versenyen 5 fős csapatok versenyeztek egy perces akrobatikus mutatványokkal, amikben szaltókat és dobásokat is bemutattak – mondta el. Kiemelte, hogy a Semmelweis Egyetem csapatai több olyan teamet is megelőztek, akik évek óta űzik ezt a sportágat. A verseny nemzetközileg kvalifikált pontozóbírói egybehangzóan úgy nyilatkoztak, hogy szép kivitelezésű, jó technikával előadott gyakorlatokat mutattak be a semmelweises cheerleaderek. Hozzátette, hogy a Medikus Kupán és a magyar bajnokságon a teljes csapat együtt lép majd fel.

A Semmelweis Egyetem Cheerleader csapatának tagjaiból álló Coed Group II., a Sparks All Girl Group III., a Shining Poms All Girl Group IV. helyezést ért el (a gyakorlatokról készült videók a linkekre kattintva megtekinthetők).

Pogrányi Péter
Fotó: Facebook – SE Cheerleaders

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.