tn726c406 (2)Március 15. alkalmából Áder János köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök társaságában az Országház kupolatermében állami elismeréseket adott át. Dr. Szél Ágoston rektor, dr. Merkely Béla rektorhelyettes, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója, valamint dr. Lozsádi Károly professor emeritus a Magyar Érdemrend középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést vehetett át.

Dr. Szél Ágoston a nemzetközi tudományos életben is nagyra értékelt szakmai munkája, többek között a fejlődésbiológia és az idegtudomány terén jelentős tudományos eredményei, valamint kiemelkedően magas színvonalú oktatói és intézményvezetői tevékenysége elismeréseként kapta meg az elismerést.tn726c406

Dr. Merkely Béla nemzetközileg is nagyra értékelt kardiológiai kutatási eredményei, illetve a szakmai és tudományos utánpótlás-nevelés, továbbá tehetséggondozás iránt elhivatott oktatómunkája, valamint kiemelkedően eredményes intézményvezetői és elkötelezett szakmai közéleti tevékenysége elismeréseként vehette át a kitüntetést.

tn726c406 (1)Dr. Lozsádi Károly, a Semmelweis Egyetem professor emeritusa részére a hazai csecsemő- és gyermekkardiológia, illetve szívsebészet terén egyedülállóan értékes szakmai munkája, valamint a gyermekkardiológiai centrum megvalósítása érdekében végzett elsőrangú vezetői tevékenysége elismeréseként ítélték oda az elismerést.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnep alkalmából állami elismeréseket és szakmai díjakat adott át a Pesti Vigadóban.

A köztársasági elnök megbízásából az emberi erőforrások minisztere, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést adott át Dr. Hüttl Kálmánnak, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika, Képalkotó Diagnosztikai Részleg vezetőjének, valamint Dr. Reusz Györgynek, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika részlegvezető egyetemi tanárának.

Az ünnepségen dr. Sólyom János, a II. sz Gyermekgyógyászati Klinika nyugalmazott egyetemi tanára, és dr. Tóth Zsuzsanna, a Fogorvostudományi Kar Konzerváló Fogászati Klinika igazgatója az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája, kimagasló teljesítménye elismeréseként Batthyány-Strattmann László-díjban részesült.

tn726c406Dr. Meskó Bertalan orvosi jövőkutató, a Semmelweis Egyetem oktatója a számítástechnikai kultúra és az információs társadalom fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Neumann János-díjat vehetett át Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől.

Tóth-Szabó Szilvia
Forrás: kormany.hu

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.