Az eskütételt követően dr. Merkely Béla klinikai rektorhelyettestől és dr. Sinkó Eszter dékánhelyettestől vehette át oklevelét az Egészségügyi Közszolgálati Kar egészségügyi szervező alapképzési szakán végzett 27 hallgató.

RS43887_KA-20160128-IMG_3189-scrAz oklevélátadó ünnepséget dr. Merkely Béla klinikai rektorhelyettes nyitotta meg, aki hangsúlyozta: életük egyik nagy állomásához érkeztek a most végzettek, akik az elmúlt években magukba szívták a Semmelweis Egyetem szellemiségét. Tanulásuk azonban nem ér véget, fontos, hogy folyamatosan képezzék magukat – emelte ki.

Dr. Sinkó Eszter, az EKK dékánhelyettese ünnepi beszédében kitért arra, hogy piacképes tudást kaptak a most avatott hallgatók, olyan hivatást választottak, mely tartós értéket jelent. Köszönetet mondott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek is, mely segítette a SE ezirányú képzését.

Dr. Dinya Elek, az egészségügyi szervező alapképzési szak korábbi vezetője beszédében kiemelte: a hallgatókat abban a szellemben oktatták, hogy munkájukat mindig a legjobb tudásuk szerint végezzék. Mint emlékeztetett: az EKK Digitális Egészségtudományi Intézetének képzése negyedik éve első helyen áll a HVG felsőoktatási rangsorának egészségügyi szervező szakokat összehasonlító listájában. A sokoldalú szaktudás, melyet itt elsajátíthattak nagyon keresett a munkaadók részéről, ugyanakkor a technika gyors változása miatt élethosszig tanulniuk kell – hívta fel a figyelmet dr. Dinya Elek. Újabb és újabb eszközök jelennek meg az orvostudomány területén, és Önök lesznek azok, akik üzembe állítják ezeket, biztosítják a használatukat, továbbfejlesztésüket – fogalmazott.

RS43895_KA-20160128-IMG_3162-scrDr. Dinya Eleknek oktatói, kutatói, vezetői tevékenysége elismeréseként nyugdíjba vonulása alkalmából ezüst fokozatú Pro Universitate Díjat adományozott dr. Szél Ágoston rektor. A díjat az ünnepség keretében dr. Merkely Béla rektorhelyettes adta át, aki megköszönte maga és az egyetem vezetői nevében a díjazott kiemelkedő színvonalú szakmai munkáját. Dr. Dinya Elek mindig gyorsan alkalmazkodott a felgyorsult világunkra jellemző állandó változásokhoz, kiemelkedő szakmai felkészültségével támogatta a hozzá forduló fiatal kollégákat, és gyakorló matematikusként hozzájárult az egyetem különböző kutatási tevékenységeihez is – mondta.

Dr. Dinyáné Szabó Mariannt, a képzésért felelős intézet tudományos munkatársát dr. Sinkó Eszter köszöntötte nyugdíjba vonulása alkalmából, hangsúlyozva a hallgatók érdekében végzett áldozatos munkáját.

A végzős hallgatók nevében Trimmel Dóra mondott köszönetet az oktatóknak, és emlékezett vissza arra, hogy mennyi tudást, élményt, emlékeket gyűjtöttek az itt töltött hét félévben.

RS43903_KA-20160128-IMG_3124-scrAz EKK egészségügyi szervező képzésének célja olyan egészségügyi szakemberek képzése, akik az egészségügyben zajló törvényszerűségeket megismerve ellátják a területhez kapcsolódó informatikai, gazdasági, adatszolgáltatási tevékenységeket.

Dobozi Pálma
Fotók: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.