Első helyen áll az orvostudományi terület képzési rangsorában a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara, emellett az egyetem három szak intézményi rangsorát is vezeti a Heti Válasz által készített, most publikált összeállítás szerint.

RS7755_20131105-IMG_5070-tehetsegnap-scrA hetilap 2015-ös felsőoktatási rangsora alapvetően a felvettek kiválóságát és a munkaerőpiaci mutatókat veszi alapul. Eszerint a felvettek pontátlaga a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán (ÁOK) a legmagasabb, és ide kerül be a legtöbb olyan hallgató, aki helyezést ért el középiskolai versenyeken. Emellett az itt diplomát szerzettek 100 százaléka felsőfokú végzettséghez kötött munkakörben helyezkedik el. Az ország összes orvos- és egészségtudományi karát összehasonlító lista második helyére került a Fogorvostudományi Kar (FOK), kilencedik az Egészségtudományi Kar (ETK), tizedik a Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK), tizenötödik az Egészségügyi Közszolgálati Kar (EKK).

A Heti Válasz 3 szak szerinti rangsort is készített az orvos- és egészségtudományi területen. Ezek mindegyikét a Semmelweis Egyetem vezeti: az általános orvos szakok közül a SE ÁOK lett a legjobb, az ápolás és betegellátás (gyógytornász) területen a SE ETK áll az élen, míg a fogorvosin a SE FOK.

A múlt héten a HVG is közzétette 2015-os felsőoktatási rangsorát, mely nemcsak képzési területek szerint, hanem az összesített eredmények alapján is listázza az intézményeket. Mint arról beszámoltunk, a hallgatói és oktatói kiválóság alapján a HVG összesített rangsorát a Semmelweis Egyetem vezeti, mely a karok rangsorában és az alapszakok összehasonlításában is kiemelkedő eredményeket ért el.

Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem