Ismét a Semmelweis Egyetem vezeti a HVG friss, hallgatói és oktatói kiválóság alapján összeállított felsőoktatási rangsorát, a második helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll, melyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem követ.

RS15177_KA-20140410-IMG_9596-fok-kari-napok-scr (1)Az Általános Orvostudományi Kar a karok rangsorában, valamint az orvosi és egészségtudományi képzésterületen is az első helyen áll. A felvettek pontátlaga itt a legmagasabb, valamint ide jelentkeztek a legtöbben első helyen. Az általános orvos osztatlan szakos rangsort is a SE ÁOK vezeti.

Az ápolás és betegellátás alapszakok összehasonlításában a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara áll az élen, míg az egészségügyi szervező alapszakos rangsort az egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kara vezeti. Az orvos és egészségtudományi képzési területen a hallgatók eredményeit figyelembe véve a Fogorvostudományi Kar végzett a második, az Egészségtudományi Kar a nyolcadik, a Gyógyszerésztudományi Kar pedig a kilencedik helyen.

RS7787_20131105-IMG_5025-tehetsegnap-scr

Az intézményi összesített rangsor összeállításakor figyelembe vették a nappali alap- és osztatlan képzésekre első helyen jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a B2-es vagy C1-es nyelvvizsgával felvett hallgatók átlagát, a középiskolai tanulmányi versenyeken kiemelkedő helyezést elért elsőévesek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy – tudományos fokozattal rendelkező – oktatóra jutó nappali tagozatos hallgatók számát, valamint az MTA-címekkel rendelkező oktatók arányát – olvasható az eduline.hu-n.

Kele Tímea
Fotó: Kovács Attila

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.