RS37243_ka-20151015-IMG_2426-golyabal-scrA hagyományosan valamilyen témakör köré szervezett gólyabál idén a Múzeumok Éjszakája hangulatát idézte fel. Így kerülhetett a NET falára Mona Lisa, aki titokzatosan mosolygott arra a több száz elsős hallgatóra, akik részt vettek a 2015. évi Semmelweis Gólyabálon.

A program a szokásoknak megfelelően egy zártkörű ünnepélyes megnyitóval indult. Dr. Szél Ágoston rektor az est védnökeként saját személyes élményeivel és hallgató korában keringő anekdotákkal emlékeztette az első éveseket arra, hogy milyen tulajdonságokkal szükséges magukat felvértezni ahhoz, hogy az egészségügyben dolgozzanak. Elmondta, hogy bár gyakran nehézségekkel és frusztrációval kell megküzdeniük, sok szép és értékes élménnyel is gazdagodhatnak.

RS37230_ka-20151015-IMG_2324-golyabal-scrEzután a rektor és a főszervezők egy koccintással nyitották meg a bált, amely a gólyatáborban forgatott film vetítésével és a gólyák táncaival folytatódott. A tradicionális keringő és palotás mellett a karokon egy csoportban tanuló hallgatók „betűi” adták elő szabadon választott táncprodukcióikat,  valamint a szervező instruktorok is, mint minden évben készültek egy előadással. Az idei év különlegessége az oktatók egy csoportjának fellépése volt, akik egy modern tánckoreográfiával szórakoztatták a gólyákat.

A rendezvény két fő szervezője, Barki Lilla és Parrag Hanga elmondták, hogy bár a gólyabál az IÖCS sokéves összegyűlt tapasztalatának köszönhetően olajozottan szerveződik, a rengeteg önkéntes segítsége és munkája nélkül nem valósulhatna meg az ünnepély és az azt követő teltházas zenés-táncos program.

Parrag Hanga úgy vélte, hogy a gólyahajóból,  a  gólyatáborból és egyéb rendezvényekből álló, az elsőévesek közösségformálására szervezett programsorozatnak a gólyabál egyrészt a megkoronázása, de egyben a lezárása is, hiszen ezután már a tanulással töltött hétköznapok következnek az egyetemen.

RS37227_ka-20151015-IMG_2284-golyabal-scrA rendezvényen az elsőévesek mellett az egyetem minden évfolyamából és minden karáról vesznek részt hallgatók, mind szervezőként, mind vendégként, sőt évről évre a külföldi hallgatók is egyre nagyobb számban érdeklődnek a program iránt. Barki Lilla szerint a gólyabál célja, hogy az elsőévesek örökre szóló élményt kapjanak, amely egyben össze is kovácsolja őket. Emellett az egész egyetemi hallgatói közösség számára fontos közös szórakozási lehetőséget is nyújt a bál, melyre régi hallgatók is el szoktak jönni.

A zártkörű megnyitót követően két helyszínen kezdődött meg buli. A nagyszínpadon népszerű zenekarok léptek fel: a Kelemen Kabátban csapatot a Mary Popkids követte, illetve mind a két teremben ismert DJ-k keverték a zenét hajnalig.

A gólyabálon hagyományosan rendeznek jótékonysági tombolát. A befolyt összeget idén a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának ajánlják fel a szervezők.

Sági Zenina
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.