Nyilvánosságra hozta legújabb, a világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listáját a Center for World University Rankings (CWUR), amire öt másik magyar felsőoktatási intézmény mellett a Semmelweis Egyetem is újra felkerült. A listát – amelyet egyebek mellett az oktatás minősége, az oktatók kiválósága, a végzett hallgatók elhelyezkedése és a publikációk száma alapján állítanak össze – a Harvard, a Stanford és a Massachusetts Institute of Technology vezeti, ugyanúgy, mint tavaly.

A világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listára idén is hat magyar egyetem került fel: az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 458., a Semmelweis Egyetem a 617., a Debreceni Egyetem a 667., a Szegedi Tudományegyetem a 731., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 819., a Pécsi Tudományegyetem pedig a 892. helyen végzett.

A CWUR nyolc szempont alapján rangsorolja az egyetemeket, többek között az oktatás minősége, a végzett hallgatók elhelyezkedése, az oktatók kiválósága, a publikációk száma, az idézési arány és a szabadalmak száma alapján. Az oktatás minőségét az alapján mérik, hány nemzetközi díjat nyertek az intézmények volt hallgatói, a végzettek elhelyezkedésénél pedig azt nézik, hányan töltenek be ügyvezetői igazgatói pozíciót a világ vezető cégeinél.

N-M. M.

Forrás: eduline.hu

Borító fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.