A Kútvölgyi Klinikai Tömb nyolc csapata, összesen negyven ápoló és orvos vett részt az Ápolásvezetési Szolgálat Semmelweis napi játékos vetélkedőjén.

RS33170_KA-20150701-IMG_6136-scrAz ötfős csapatoknak egy szakmai Activity során ki kellett találniuk egyebek mellett a gerinccsapolást és a katéterezést, de az is kiderült, ki tud többet a diabéteszről, a Parkinson-kórról, illetve bizonyos pszichiátriai betegségekről. A szakmai tudás mellett a szervezők arra is kíváncsiak voltak, ki mennyire tájékozott egyéb műveltségi területeken, ezért néhány kérdés érintette a kultúrát és a sportot is. A legjobb három csapat tagjait egyetemi ajándéktárgyakkal jutalmazták, első helyen idén is a III. Sz. Belgyógyászati Klinika Onko-Haematológiai Osztályának csapata, a Kóma Szutra végzett. 

RS33179_KA-20150701-IMG_6077-scrA vetélkedőt második alkalommal szervezték meg, ezúttal a tavalyi győztessel, az Onko-Haematológiai Osztállyal közösen. A következő vetélkedő szervezőjét az eseményen sorsolták ki, ennek eredményeképp 2016-ban a III. Sz. Belgyógyászati Klinika Kardiológiai Osztályának csapata koordinálja majd az eseményt az Ápolásvezetési Szolgálat részvételével. A vetélkedőn részt vett Kormos Ágnes ápolási igazgató is.

Nemes-Mozer Mária

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.