Az Egészségügyi- Menedzserképző Központban mutatták be dr. Bakacsi Gyula, a központ MSc program vezetőjének Szervezeti magatartás alapfokon című alaptankönyvét. A bemutatón résztvevő mintegy 30 fős hallgatóság felét a MSc program hallgatói közül toborozták, meghívottként jelen voltak ugyanakkor a magyar közgazdász-felsőoktatásban a tárgyat tanító tanszékvezetők, oktatók.

DSC_0806A szerző bevezető prezentációjában bemutatta, hogy a most megjelent tankönyv miben tér el az öt kiadónál tizennégy kiadást megért és eddig több, mint 30 ezer példányban elkelt – eredendően az osztatlan képzés igényeit kiszolgáló – tankönyv-elődöktől: mi maradt ki, milyen új fejezetekkel, kiegészítésekkel bővült, és mely részeket fogalmazta újra.

Ezt követően a szerző röviden vázolta az év végére megjelentetni szándékozott mesteri programok igényei szerint megírt és a jelenlegi kötetre szervesen ráépülő új tankönyvének koncepcióját.

DSC_0819A könyvbemutató záró részében a jelen lévő, szervezeti magatartással foglalkozó oktatók hosszú szakmai beszélgetést folytattak a tárgyról, megállapodtak egy esettanulmányokat fejlesztő együttműködés kereteiről, és megegyeztek abban is, hogy a mostanihoz hasonló műhelybeszélgetéseket féléves-éves gyakorisággal rendszeressé teszik az EMK-ban.

Forrás: Egészségügyi Menedzserképző Központ
Fotók: Ferenczi Beáta