Magyarország nyerte el a 2017-es vizes világbajnokság szervezési jogát – jelentették be a vb előtt nyolcszáz nappal rendezett sajtótájékoztatón. Az eseményen egyúttal megállapodást írt alá a szervezők nevében Kósa Lajos, a vb szervezőbizottságának elnöke az orvosi ellátást, az egészségügyi hátteret biztosító Dr. Merkely Bélával, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatójával.

RS30254_KA-20150407-IMG_1202-vizi-vb-sajtotajekoztato-scr (2)Kósa Lajos, a vb szervezőbizottságának elnöke elmondta, hogy miután Mexikó visszalépett és Magyarország 2021 helyett elvállalta a négy évvel korábbi világbajnokság megrendezését, nagy kihívást is vállalt, hiszen két év alatt még senki sem rendezett ilyen sporteseményt. Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a vb szervezőbizottságának másik elnöke hangsúlyozta: az idő rövidsége ellenére nagyon bízik benne, hogy sikerre viszik a magyarországi vizes vb ügyét. 

RS30257_KA-20150407-IMG_1176-vizi-vb-sajtotajekoztato-scrDr. Merkely Béla klinikaigazgató arról számolt be, hogy a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika hét éve foglalkozik sportkardiológiával, legfőképpen úszókkal, vízilabdázókkal, így igyekeznek a maguk módján hozzájárulni a vizes sportágak sikereihez. „Ez nem könnyű feladat, hiszen valamennyi helyszínen a lehető legmagasabb szinten kell biztosítanunk az orvosi ellátást. Ezért e mögé háttérintézményekre van szükség, így a Városmajori Klinika mellett az Uzsoki Utcai Kórház ortopéd-traumatológiai osztálya, a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Tanszéke is részt vesz az ellátásban sportsérülés esetén” – fogalmazott.

Mozer Mária

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.