RS30122_20150403-KA-20150403-IMG_9925-otdk-dijatado-scrKözel 250 első, második, harmadik és különdíjat adtak át a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudomány Szekció záróünnepségén. Az elismerések negyven százalékát a Semmelweis Egyetem hallgatói kapták.

Dr. Merkely Béla, a szekció ügyvezető elnöke úgy fogalmazott: a részvevők mind nyertesek, attól függetlenül, hogy értek-e el helyezést. Felidézte: hallgatóként három alkalommal vett részt OTDK, de összesen csak egy különdíjat nyert, ennek ellenére minden pillanatára emlékszik, amit a rendezvényeken történt, mert fantasztikus élmény volt.

Ezt követően átadták a 78 tagozat díjait, majd további különdíjakat osztottak ki. A Prezentációs Díjat Prokop Susanne (SE ÁOK), a Pro Scientia Aranyérmesek Társaságának különdíját pedig Kiss Máté (DE ÁOK) vehette át. A Best Presentation Prize American Society for Microbiology elismerés Brunner Alexandráé (SE ÁOK) lett. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának különdíját Németh Noémi (PTE ETK) kapta.

RS30225_20150403-KA-20150403-IMG_0410-otdk-dijatado-scrA díjak átadása után dr. Merkely Béla megköszönte a szervezőbizottság tagjainak az elmúlt két év munkáját, illetve a szakmai bizottság tagjainak átnyújtotta a kifejezetten a szekcióra készült emlékérmet. Ezt követően átadta a stafétabotot a Pécsi Tudományegyetemnek, két év múlva ugyanis ott rendezik az orvos- és egészségtudományi szekciót.

Az OTDK Orvos- és Egészségtudományi Szekciójában az intézményi versenyeken az elmúlt két év során kiválasztott 506 hallgató versenyzett tíz felsőoktatási intézményből, köztük két határon túli egyetemről. A szekció díszvendége dr. Barabási Albert-László világhírű hálózatkutató volt. Az OTDK Orvos- és Egészségtudományi szekció eredményei ezen a linken érhetők el.

Tóth-Szabó Szilvia
Fotó: Kovács Attila

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.