A Semmelweis Egyetem 2015-ben immáron hatodik alkalommal hirdeti meg országos borversenyét. A 2010-ben lefektetett hagyományoknak megfelelően a borversennyel az egyetem 2015-ben is a tehetséges, minőség iránt elkötelezett fiatal magyar borászoknak kíván megjelenési, megmérettetési lehetőséget biztosítani.

Évszázados hagyományokkal rendelkező, nemzetközi hírű tudományos intézményként a Semmelweis Egyetem feladatának érzi a magyar kultúra, és ezen belül a borkultúra, illetve a fiatal magyar borászok támogatását. Az egyetem a borverseny megrendezésével a fiatal magyar borászoknak* biztosít bemutatkozási lehetőséget, a nevezett borok pedig a „Semmelweis Egyetem Bora” megtisztelő címet nyerhetik el.

A nyertes borokat egy éven keresztül, a 2016 tavaszi következő borverseny eredményhirdetéséig az egyetem reprezentációs célokra, elsősorban exkluzív ajándékként használja. A meghirdetett kategóriák nyertesei jogosultak egy éven keresztül a „Semmelweis Egyetem Bora” cím kommunikálására a palackon. (A 2014-es borversenyről szóló tudósítás és az eseményről készült videó az alábbi linken érhető el.)

A Semmelweis Egyetem Borát egy szakmai borverseny keretében, négy kategóriában választják ki. A bírálóbizottságban az egyetem munkatársai, minősített borbírák, valamint szakújságírók vesznek részt.

A meghirdetett kategóriák:
Rendezvény borok:
– középkategóriájú fehérbor, maximum 2000 Ft/palack polci ár** 
– középkategóriájú vörösbor, maximum 2500 Ft/palack polci ár

Reprezentációs borok: 
– presztízs fehérbor, maximum 6000 Ft/palack polci ár 
– presztízs vörösbor, maximum 10 000 Ft/palack polci ár

A bormustrát 2015. május 27-én rendezi meg a Semmelweis Egyetem, az eredményhirdetés és az ünnepélyes díjátadó 2015. június 11-én lesz.

 A versenyre a borok (3 palack/bor) beküldési határideje: 2015. április 20. – május 22. 14 óra. A nevezés díjtalan!

versenyszabályzat és a nevezési lap letölthető a Semmelweis Egyetem honlapjáról. Beküldési cím: Semmelweis Egyetem  Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság (1085 Budapest, Üllői u. 26., I. emelet 107.)  Az iroda nyitva tartása: hétfő-csütörtök 8.00 – 16.00, péntek 8.00 – 14.00 óra.

* A versenyen a 45. életévüket még be nem töltött borászok borai vehetnek részt. 
** Az árak végfogyasztói, kiskereskedelmi polci árak.