A gólyabál tematikája idén Las Vegas volt: a szervezők a legendás város stílusában díszítették fel a Nagyvárad Téri Elméleti Tömb dísztermét.

RS24015_KA-20141022-IMG_2214-golyabal-scrA hagyományos nyitótánc, a palotás után dr. Szél Ágoston köszöntötte a bálozókat. A Semmelweis Egyetem rektora a saját életéből mesélt el egy esetet abból az időből, amikor ügyeletes orvosként is dolgozott. Egyik éjszaka ellátott egy idős beteget, akit a kórházban végül nem az ő, hanem az ottani orvosok diagnózisa alapján kezeltek, reggelre pedig meghalt. Először őt függesztették fel mondván, hogy tévesen állapította meg, mi a beteg baja, később azonban a boncolás az ő igazát bizonyította. Az eset után kinevezték ügyeletvezetőnek, ami szakmailag előrelépés volt, de – mint fogalmazott – a történet ettől még borzasztó. A rektor hangsúlyozta, azért mesélte el mindezt a gólyáknak, hogy tudják: jó megfigyelőnek és jó diagnosztának kell lennie annak, aki orvos akar lenni. Hiszek abban, hogy mindannyian jól választottak – jelentette ki, hozzátéve: azt kívánja a hallgatóknak, hogy a gólyabál estéjén ne foglalkozzanak ilyesmivel, de valahol maradjon meg bennük a történet, ne felejtsétek el a szavait.

RS23964_KA-20141022-IMG_2567-golyabal-scrA szervezőknek az volt a céljuk, hogy a hagyományoknak megfelelően egy olyan estét adjanak a gólyáknak, ami róluk szól, maradandó élményt nyújt számukra, és barátaikkal, évfolyamtársaikkal, illetve a felsőbb évesekkel együtt örülhetnek annak, hogy a Semmelweis Egyetem polgáraivá váltak – foglalta össze dr. Hegedűs Orsolya, az est egyik műsorvezetője a gólyabál célkitűzését.

RS24022_KA-20141022-IMG_2162-golyabal-scrA hagyományosan a gólyák által előadott keringő és palotás mellett az ETK, a FOK és a GYTK karonként külön táncokat adtak elő. A gólyatáborokban alakult, és azóta barátságot ápoló ÁOK- oscsapatok szabadon választott stílusban szintén készültek táncos előadásokkal. Az este további részében népszerű zenekarok és DJ-k léptek fel.

A gólyabálon hagyományosan rendeztek jótékonysági tombolát is: a befolyt összeget – 360 ezer forintot – pedig teljes egészében a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika gyerekosztályának ajánlják fel a szervezők. A tombola egyik fődíjaként a 2013-as világbajnok magyar vízilabdacsapat által dedikált labdát sorsolták ki a résztvevők között.

Tóth-Szabó Szilvia, Kántor Éva

Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

Galéria

10kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.