Több mint száz Semmelweises hallgató vesz részt az Amerikai Magyar Orvosszövetség (HMAA) Magyarországi tagozatának kétnapos balatonfüredi konferenciáján. A rendezvény fő témája ezúttal a neurofarmakológia és a krónikus obstruktív tüdőbetegség.

A HMAA Magyarországi Tagozata 2007 óta évente szervez multidiszciplináris diákkongresszusokat a balatonfüredi Állami Szívkórházban, a szakma képviselői idén augusztus 22-23-án nyolcadik alkalommal vehetnek részt a rendezvényen. A kongresszus a Magyar Tüdőgyógyász Társasággal, valamint a Pécsi Tudományegyetem Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetével együttműködve a neurofarmakológiai kutatások újdonságaival foglalkozik, illetve a 2014-es COPD éve alkalmából e témában is közöl aktualitásokat. A legjobb, angol nyelvű előadást bemutató fiatal résztvevő meghívást kap a sarasotai HMAA konferenciára, ahol ismét beszámolhat eredményeiről.

A több mint húsz tudományos szekció prezentációi mellett workshopokon, poszter-bemutatókon, kerekasztal beszélgetésen, valamint ultrahang bemutatón is részt vehetnek az érdeklődők, de bejelentkeznek a Buffaloban – ösztöndíj keretében – dolgozó magyar medikusok is egy online beszélgetés erejéig. A konferenciára több mint kétszáz résztvevőt várnak a szervezők, akik a szakmai tudásuk bővítése mellett megismerkedhetnek az amerikai egészségügyi rendszerrel, a HMAA buffaloi cseregyakorlatával és az orvosszövetség tevékenységével is.

A HMAA magyar származású, Észak-Amerikában dolgozó orvosok és kutatók szervezete, amelynek célja, hogy összefogja az Észak-Amerikában és az itthon élő szakembereket. A szervezet támogatja azokat a magyar orvostanhallgatókat, akik a New York állambeli buffaloi egyetemen három hónapos szakmai cseregyakorlaton vesznek részt.

A kongresszus előzetes programja pdf formátumban itt olvasható.

Mozer Mária

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.