Egy volt hallgató nyerte a Semmelweis Egyetem E-orvosképzés elektronikus folyóirat pályázatát, aki a pénzjutalomból hangszert fog vásárolni egyik gyermekének a hét közül.

A Semmelweis Egyetem e-learning felületén érhették el a pályázók azokat a tesztkérdéseket, melyek a 2013-ban először kiadott E-orvosképzés című folyóirat cikkeihez kapcsolódóan jelentek meg. A 150 oldalas kiadvány szerkesztője, dr. Veres Gábor, az I. Sz. Gyermekklinika igazgatóhelyettese kifejtette: dr. Kokovay Ágnesnek, az E-learning és Digitális Tartalomfejlesztő Központ (EDTK) vezetőjének, valamint csapatának segítségével mindegyik közleményhez kapcsolhattak egy feleletválasztós kérdőívet, amire nagyrészt a Semmelweis Egyetem hallgatói válaszoltak. Hozzátette: motivációként a Semmelweis Kiadó jóvoltából a legjobbnak 195 ezer forint pénzjutalmat ajánlottak fel, azért ennyit, mert Semmelweis Ignác 195 éve született.

RS10592_KA-20140123-IMG_4975-elearning-dijatadas-scr

Mint mondta, nagyon örültek, hogy ekkora volt az érdeklődés, hiszen több mint százan töltötték ki a kérdőívet. A legjobb, 92 százalékos eredményt dr. Ila Veronika balassagyarmati gyermekorvos érte el, aki nem mellesleg hét gyermek édesanyja – közölte. Dr. Veres Gábor azt is kiemelte, hogy jó helyre kerül a pénz, hiszen a díjazott szaxofonra szánja egyik lányának, ráadásul dr. Ila Veronika is Semmelweises öregdiák, így van kötődése az egyetemhez.

RS10591_KA-20140123-IMG_4981-elearning-dijatadas-scr

Az E-orvosképzés elektronikus folyóirat elsődleges célja, hogy az orvoslás sokszínűségét, a folyamatos továbbképzés szükségességét erősítse a kutatókban, orvosokban. Az e-learning fogalmával ma már a szervezett oktatás valamennyi szintjén találkozhatunk, sőt az Európai Unió oktatási stratégiájában is részletesen kitér a fejlesztés fontosságára. A magyarországi orvosi egyetemek közül elsőként a Semmelweis Egyetem hozta létre 2011-ben az elektronikus tananyagok fejlesztésének összefogására az E-learning és Digitális Tartalomfejlesztő Központot. Megalakulása óta a központ alapvető feladata az egységes e-learning keretrendszer létrehozásán túl annak működtetése, a rendszerben lévő tananyagok karbantartása és a fejlesztések segítése. Ezen felül létrehozta és működteti a Semmelweis Egyetem Központi Azonosító Rendszerét (SEKA), mely a közeljövőben lehetővé teszi minden hallgató és oktató számára, hogy gyorsan és egyszerűen használjon bizonyos szolgáltatásokat. Ehhez igazodva ma már különféle online vizsgáztatási lehetőséget is biztosít a központ a karok számára.

A fotón (balról jobbra)  Dr. Táncos László, a Semmelweis Kiadó igazgatója; dr. Ila Veronika, a pályázat nyertese; Dr. Kokovay Ágnes, az E-learning és Digitális Tartalomfejlesztő Központ (EDTK) vezetője, valamint Dr. Veres Gábor, az I. Sz. Gyermekklinika igazgatóhelyettese.

Mozer Mária

Fotók: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.