A hagyományokhoz híven idén is megrendezték a Felező Bál az Általános Orvostudományi Kar negyedévesei számára. A november 6-án tartott zártkörű programon beszédet tartott dr. Hunyady László dékán, illetve dr. Karádi István korábbi dékán, akinél a 2010-es évfolyam az első három évét végezte.

RS9989_KA-20131212-IMG_0492-felezo-adomany-atado-scr

Ezután következett egy több mint 20 perces évfolyamfilm a gólyatáboros, gólyabálos eseményekből, illetve a betűfelelősök által beküldött képekből. Összesen 322-en vettek részt a fogadáson, mely után a rendezvény nyilvánossá vált. A bált Jancsó Máté szervezte és az EHÖK támogatta.
RS9995_KA-20131212-IMG_0467-felezo-adomany-atado-scrAz évfolyam felajánlotta a rendezvény bevételét a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika daganatos gyermekekkel foglalkozó alapítványának, az Őrzőknek. Az ünnepélyes átadás december 12-én volt a klinikán, ahol dr. Hauser Péter, az Őrzők alapítvány alelnöke fogadta a negyedévesek képviselőit. Egyebek mellett elmondta, hogy az adomány az új, egynapos osztály létrehozásához járul hozzá.

Ezen a gyermekbarát kialakítású osztályon azon daganatos és leukémiás gyermekek belgyógyászati kezelése folyik majd, akiknek nem kell a rövid infúziós kezelés vagy esetleges gyors, diagnosztikai beavatkozások után (csontvelő vizsgálat, gerinccsapolás) bent aludniuk feltétlen a kórházban, így este már együtt lehetnek a családjukkal.

„Úgy gondolom a medikusoknak már egyetemi éveik alatt érezniük kell annak a súlyát, hogy az egészségügynek szerves részei, és ha jobb körülményeket szeretnének, akkor hozzá tudnak ehhez járulni. Egy ilyen szép célkitűzés pedig sokunknak ad érzelmi többletet a továbbtanuláshoz” – fogalmazott Jancsó Máté, hozzátéve: látva az évfolyam összefogását, nem aggódik a jövő orvosgenerációjának emberi értékei miatt.

Tóth-Szabó Szilvia

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.