20130422-IMG_8162-varosmajor-kardiologia-napja-webHat magyar egyetem jutott be a legjobb 800 közé a University Ranking by Academic Performance legfrissebb egyetemi rangsorába. A tudományos publikációk alapján összeállított lista élén a Harvard áll.

A magyarországi intézmények közül a legjobb eredményt az Eötvös Loránd Tudományegyetem érte el: 509. lett. A Semmelweis Egyetem az 532., a Szegedi Tudományegyetem az 559., a Debreceni Egyetem az 564. helyen végzett. 685. lett a rangsorban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem pedig a 794. helyet szerezte meg.

A rangsort a 2011-ben publikált, a Web of Science indexen szereplő tudományos cikkek száma, a 2007 és 2011 közötti cikkekre való hivatkozások száma, a tudományos tevékenység (konferencia-előadások, beszélgetések stb.), illetve a külföldi egyetemekkel együttműködésben született tudományos publikációk száma alapján állítják össze.

Az összesített rangsorban a második a Torontói Egyetem, a harmadik a John Hopkins University, a negyedik a Stanford, az ötödik pedig a kaliforniai Berkeley lett.

T-Sz.Sz.
Forrás: eduline.hu

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.