A Pázmány Péter Katolikus Egyetem által a kimagasló oktatói, kutatói és tudományszervezői tevékenységért adományozható legmagasabb kitüntetésben, Pázmány-plakettben részesült dr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora és dr. Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektor emeritusa, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

pazmany száA díjat azon egyetemek vezetői kaphatják meg, akik személyesen is sokat tettek a Pázmány Péter Katolikus Egyetemért (PPKE), amikor az intézmények közötti minőségi és aktív együttműködés mellett döntöttek – mondta dr. Szuromi Szabolcs, a PPKE rektora. Hangsúlyozta: ezek az együttműködések, valamint a remélhetőleg egyre intenzívebb közös tevékenység nem egyik vagy másik intézmény sikerét jelenti, hanem kiemelkedő együttes lehetőséget a magyar felsőoktatás meghatározó kutató- és oktatóhelyei számára. Ebben a helyzetben a partnerek között csak a kölcsönös tisztelet és megbecsülés uralkodhat. A kitüntetés egyúttal kifejezi a Pázmány Egyetemért végzett munka elismerését is.

pazmany tt 2A kitüntetést a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Dies Academicus ünnepségének keretében adták át. Pázmány-plakettet kapott még dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora, dr. Mezey Barna, az ELTE rektora és dr. Rostoványi Zsolt, a Corvinus Egyetem rektora. DP